20 september 2024.
Locatie: Van der Valk Hotel Arnhem

Programma

9.00 - 9.25Inloop met koffie
9.25 - 9.30Opening door dagvoorzitter Kelli Tiggelman.
9.30 - 10.30Voeding & armoedige keuzes Door: Dr. Michel van Vliet, kinderarts- sociale pediatrie, Beatrix kinderziekenhuis Universitair Medisch Centrum Groningen
10.30 - 11.15Voeding & plantaardige voeding voor kinderen: gezondheidsvoordelen en risico’s van plantaardige voeding. Door: Els van de Heuvel, kinder- en allergie diëtist te Apeldoorn
11.15 - 11.45Koffiepauze
11.45 - 12.45Voeding & Social Media Door: Annemarie van Bellegem, kinderarts sociale pediatrie, Amsterdam UMC
12.45 - 13.30Lunchpauze
13.30 - 14.15Voeding & de planeet Door: Patrick Deckers, orthopedisch chirurg en oprichter van Caring Doctors
14.15 - 15.00Voeding & het microbioom Door: Clara Belzer, universitair hoofd docent bij het Laboratorium voor Microbiologie aan de Universiteit van Wageningen
15.00 - 15.30Thee Pauze
15.30 - 16.15Voeding & restrictief / selectief eetgedrag Door: Hanneke Goossens, voedingsdeskundige en diëtist
16.15 - 16.30Afsluiting Jeugdartsendag 2024
16.30Borrel

Sprekers:

Michel van VlietDr. Michel J van Vliet is kinderarts, gespecialiseerd in sociaal pediatrische problematiek. Hij heeft zich toegelegd op klachten waarbij naast somatische factoren ook contextfactoren een grote rol spelen, hetgeen bijna altijd het geval is in de (sociale) pediatrie. Hij heeft ervaring in zowel de 2e als de 3e lijns zorg en is ook werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en het samenwerkingsverband voor scholen. Hij werkt momenteel als kinderarts-sociale pediatrie en opleider sociale pediatrie in het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Els van de HeuvelEls van den Heuvel | Kinder- & Allergiediëtist, heeft een zelfstandige praktijk in Apeldoorn en is daarnaast werkzaam binnen het multidisciplinaire Kindereetteam en de Kinderallergiepoli in het Gelre ziekenhuis Apeldoorn. Zij is gespecialiseerd in kindervoeding, voedselallergie en -intolerantie en begeleid naast (ouders van) kinderen ook volwassen met voedselovergevoeligheid en MDL-aandoeningen. Zij werkt veel samen met kinderartsen, kinderallergologen, CJG Apeldoorn, MDL-artsen en verpleegkundig specialisten.
Annemarie van BellegemAnnemarie is kinderarts sociale pediatrie bij het Amsterdam UMC, arts bij het Centrum voor Seksueel Geweld (CSG) en het Landelijk Expertise Centrum voor Kindermishandeling (LECK). Daarnaast is ze een van de initiatiefnemers van K-EET, Landelijke Ketenaanpak EETstoornissen en high performance partner van de NOC-NSF als expert eetstoornissen.
Patrick DeckersPatrick is orthopedisch chirurg en voorzitter van Caring Doctors; een snel groeiende organisatie voor en door zorgprofessionals die zich inzet voor een hoofdzakelijk plantaardig voedselsysteem.
Clara BelzerDr. Clara Belzer is universitair hoofd docent bij het Laboratorium voor Microbiologie aan de Universiteit van Wageningen. Clara Belzer is onder andere gespecialiseerd in het darm microbioom van het spijsverteringskanaal. Haar onderzoek richt zich op de invloed van voeding op het microbioom van baby's en de invloed van het microbioom op ziekteontwikkeling. Ze werkte eerder als postdoctoraal onderzoeker aan Harvard Medical School, en aan het ErasmusMC Rotterdam, waar ze onderzoek deed naar de gezondheid van de darmen.
Hanneke GoossensHanneke Goosen is een ervaren voedingsdeskundige en diëtist met werkervaringen in de eerstelijns praktijk en in de zorg voor verstandelijk gehandicapten.